Algemene voorwaarden Sier Raad Foru

Sier Raad Foru
Reinwardtstraat 43-E
1093 GX Amsterdam
0653518060
info@sierraadforu.nl
KvK 34187736
BTW nr: NL001183899B01

Hieronder vindt u de algemene voorwaarden Sier Raad Foru m.b.t. webshop en algemene voorwaarden m.b.t. cursussen, workshops en huur werkbank/plek, geldig vanaf 1 januari 2023 .

Prijzen van de handgemaakte sieraden

De genoemde prijzen zijn altijd inclusief BTW + eventuele kosten voor aflevering.

Betalingswijze

U kunt bij ons op de volgende manieren betalen:

Pay Pal
Pay pal is een veilige manier om geld over te boeken vanuit uw bankrekening of via uw credit card naar vrijwel alle landen. Meer informatie kunt u vinden op www.paypal.com.

Rechtstreekse Overboeking
IBAN nr. NL79 INGB 0009 5196 33 t.a.v Sier Raad Foru, te Amsterdam.

Ideal

U kunt rechtstreeks via uw bank of uw app een betaling doen.

Betalingscondities

Als de koopovereenkomst is gesloten en het totaalbedrag (inclusief verzendkosten) van de bestelling is ontvangen, worden de goederen verstuurd.
Niet betaalde bestellingen worden binnen 7 dagen geannuleerd.

Kosten, wijze en tijd van aflevering

De kosten van aflevering bedragen in Nederland :

 • € 4,20 brievenbuspakket, mogelijk bij afmetingen van max. 38 x 26,5 x 3,2 cm, track & trace
 • € 9,05  aangetekend, verzekerd tot € 500,00, track & trace.

Bezorging in Nederland vanaf de dag van verzending 1-2 dagen.

Aflevering in Europa:
Vanaf € 1,65: zonder track & trace als brief
Van € 9,75 – € 19,30: (afhankelijk van het land) track & trace
Van € 14,30 – € 20,60 (afhankelijk van het land),aangetekend, verzekering tot € 500,00, track & trace.
Uw voorkeur voor aflevering kunt u bij de bestelling aangeven.
Bezorging vanaf de dag van verzending 7-10 dagen,afhankelijk van het land.

Aflevering elders in de wereld:
€ 18,05: zonder track & trace
€ 28,95: track & trace nummer
Uw voorkeur voor aflevering kunt u bij uw bestelling aangeven.
Bezorging vanaf de dag van verzending 1-3 weken, afhankelijk van het land.
Verzending buiten Europa, een track & trace nummer is vaak mogelijk, dit is afhankelijk van het land.

Ik kan Ex shipping internationally aanbieden. Een bezorging tussen 5-6 dagen is gegarandeerd. Laat graag weten indien u kiest voor Express.

International customers please be aware of customs charges / TAXES there may be in your country.
U ontvangt op dezelfde dag dat uw pakket is verzonden een bericht.

Leveringstermijn en aflevering

 • Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, wordt de bestelling op het door u opgegeven adres aangeboden. De klant is zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste adresgegevens voor de levering van bestelde diensten.
 • De standaard levertermijn voor sieraden onder de €50,00 is binnen 3 werkdagen na binnenkomst van de betaling. Indien niet aan deze termijn kan worden voldaan, wordt u op de hoogte gesteld. In opdracht vervaardigde sieraden boven de € 50,00 en/of een speciaal verzoek voor een sieraad zal in 7-14 dagen worden toegezonden. U wordt geïnformeerd indien meer tijd nodig is het sieraad te vervaardigen. Uiterlijk binnen 30 dagen zal de bestelling worden verzonden. Na 30 dagen heeft u het recht de overeenkomst zonder kosten te ontbinden, tenzij u aangeeft de langere leveringstermijn te accepteren.
 • Indien de overeenkomst wordt ontbonden, zal het totaalbedrag (inclusief verzendkosten ) van uw bestelling binnen 30 dagen worden terugbetaald.
 • Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust tot het moment van verzending aan de klant bij Sier raad Foru, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Garantie

 • Sier Raad Foru garandeert dat de te leveren producten vrij zijn van welke gebreken dan ook.
 • De klant dient de geleverde goederen onmiddellijk na ontvangst te inspecteren en de daarbij gebleken gebreken, binnen 2 dagen, schriftelijk te melden via het volgende emailadres: info@sierraadforu.nl.
 • De bij aflevering of via e-mail geleverde factuur, geldt als bewijs met betrekking tot de garantie. Zonder deze factuur kunnen aan deze garantie geen rechten worden ontleend.

Zichttermijn, retournering en herroepingsrecht

Conform de wettelijke bepalingen heeft u een zichttermijn van 14 dagen, ingaande de dag na ontvangst van de goederen. In opdracht gemaakte sieraden, d.w.z. alle op maat gemaakte ringen boven de € 50 en/of een speciaal verzoek voor een sieraad, worden niet teruggenomen.
Het verpakkingsmateriaal zal voorzichtig behandeld moeten worden.Uitpakken is slechts toegestaan om te beoordelen of u het product wilt behouden. De handgemaakte sieraden zelf mogen niet worden uitgepakt en niet worden gebruikt.

Wanneer u gebruik wilt maken van het ontbindingsrecht binnen de zichttermijn, graag de volgende stappen te ondernemen:

 • Melding maken van het voornemen tot terugzending aan: info@sierraadforu.nl.
 • Terugzending binnen 14 dagen na ontvangst, in originele staat en in originele verpakking naar:

Sier Raad Foru, Reinwardtstraat 43-E, 1093 GX te Amsterdam

Na acceptatie van de retourzending ontvangt de afnemer het aankoopbedrag + verzendkosten uiterlijk binnen 30 dagen terug.
De kosten voor retourzending ( Track & Trace verplicht) zijn voor rekening van de afnemer.
Sier Raad Foru behoudt zich het recht om de retourzending te weigeren als het vermoeden bestaat dat de producten zijn gebruikt of na ontvangst door de afnemer zijn beschadigd.

Privacy

Uw gegevens worden opgeslagen in een persoonsregister. Als u onze website heeft bezocht, worden uw domeinnaam en email-adres herkend als u informatie heeft achter gelaten. We kunnen u op deze manier op de hoogte houden van evenementen, nieuwtjes en workshops. We stellen uw persoonsgegevens niet beschikbaar aan derde bedrijven voor marketingdoeleinden.
Indien u hier bezwaar tegen heeft, zullen wij bij het eerste verzoek uw gegevens verwijderen. U kunt hierover contact opnemen via email: info@sierraadforu.nl.

ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS, CURSUS EN GEBRUIK WERKBANK/PLEK:

Betaling:

Het lesgeld voor workshop, cursus en huur werkbank dienen vooraf betaald te worden, tenzij anders afgesproken.

Annulering/restitutie lesgeld cursus, workshop:

Indien het lesgeld voor cursus/workshop is betaald en de deelnemer zegt daarna af, hanteren we het volgende m.b.t. teruggave van het lesgeld:

Cursus/workshop:

Bij opzegging tot 3 weken vòòr aanvang cursus/workshop wordt het totaalbedrag gerestitueerd, minus € 25,00 administratiekosten.

Bij opzegging tot 2 weken vòòr aanvang cursus/workshop wordt 75% van het totaalbedrag gerestitueerd, minus €25,00 administratiekosten.

Bij opzegging tot 1 week vòòr aanvang cursus/workshop wordt 25% van het totaalbedrag gerestitueerd, minus €25,00 administratiekosten.

Bij opzegging binnen 1 week vòòr aanvang cursus/workshop wordt 0% gerestitueerd.

Tijdens de cursus kan een les op een andere dag of week worden ingehaald, mits 24 uur van te voren afgemeld. Lesgeld wordt niet gerestitueerd. Indien een les te laat of niet wordt afgezegd, wordt de les in rekening gebracht.

Bij een vroegtijdige beëindiging van de lessen op initiatief van de deelnemer is er geen restitutie van het lesgeld mogelijk.

Uiterlijk 7 dagen vooraf, kan een workshop edelsmeden 1 x worden verplaatst naar een andere dag. Bij verplaatsing binnen 7 dagen wordt per persoon €20,00 in rekening gebracht. Ongeacht de reden is een evt. 2e verplaatsing niet mogelijk. Het bedrag van de workshop wordt niet gerestitueerd.

Bij een epidemie en/of een pandemie en de daaruit voortvloeiende politieke besluitvorming en/of besluitvorming van Sier Raad Foru zullen de gemiste les(sen) of workshop op een later moment worden ingehaald. Sier Raad Foru is niet verantwoordelijk voor eventuele kosten voor het individu, indien de deelnemer zelf besluit de lessen voortijdig te beëindigen of niet wilt deelnemen aan de workshop. Er is geen restitutie van het lesgeld van cursus/bedrag workshop mogelijk.

Kosten voor gebruik van werkbank of werkplek

Het maandelijks bedrag is afhankelijk van de gemaakte afspraken m.b.t. gebruik van het atelier. Er wordt een eenmalige waarborgsom gevraagd van € 200,00 bij onbeperkt gebruik van het atelier.

Betaling dient op of vòòr de 1e  dag van iedere maand te worden overgemaakt. Opzegging minimaal 1 maand vooraf, vòòr de 1e van de volgende maand. Bij een voortijdig besluit van het individu geen gebruik meer te maken van de werkbank of werkplek wordt het reeds betaalde bedrag niet gerestitueerd.

Aansprakelijkheid:

Sier Raad Foru en/of Barbara Smith is niet aansprakelijk voor schade aan personen en/of eigendommen, evenmin is zij aansprakelijk voor diefstal of vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door haar georganiseerde cursussen en workshops.

Share This